HU | RO
Konzultációs program a Design Terminállal
Design Hét Sepsiszentgyörgyön. Pályázati lehetőség pályakezdő designereknek
2015.11.12., csütörtök

Két napon át tartó konzultációs programot tartott csütörtökön és pénteken, november 5. és 6-án a budapesti Design Terminál csapata.

A kreatív iparágak fejlesztéséért felelős magyar kormányzati ügynökség design-menedzsmenttel foglalkozó szakemberei személyes konzultáció keretében adtak választ a beszélgetést igénylő helyi designerek vállakozásindítással és vállakozásfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseire. A programba az erdélyi designerek kiállításán, illetve a Prowood pályázaton részt vevő tervezők kaptak meghívást.

A Design Terminál négytagú csapatában jelen volt Mistetics Mátyás, a Mitte Kommunikációs Ügynökség kreatív igazgatója, a szervezet mentorprogramjának márkakommunikációs szakértője, Jónás László, az IG Solutions ügyvezetője, a mentorprogram üzletfejlesztési szakértője, illetve Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs programjának vezetője.

Dizajn terminal_fotoHenningJanos-00483vagva

A konzultációs programot ismertetve Ács Zoltán elmondta, ennek keretében olyan designerekkel foglalkoznak, akiknek konkrét üzletfejlesztési problémái vannak, az egyórás tanácsadás során pedig olyan kérdésekre keresik a választ, mint például, az illető hogyan tudja lekutatni a piacát, a vásárlóját, a versenytársát, hogyan találhat magának befektetőt, megfelelő csapatot, illetve hogyan kellene felépítenie és kommunikálnia márkáját.

A mostani, Design Hét keretében lezajlott konzultáció egyszeri alkalom volt, de a tervezők igénye szerint folytatható, akár Budapesten, akár Sepsiszentgyörgyön.