HU | RO
Divatbemutató: erdélyi és magyarországi divattervezők a Design Héten
Design Hét Sepsiszentgyörgyön. Pályázati lehetőség pályakezdő designereknek
2015.11.12., csütörtök

Erdélyi és magyarországi divattervezők kollekciót mutattuk be szombaton este a sepsiszentgyörgyi Di Stefano Jazz Bárban. A Design Hét keretében megszervezett divatbemutatót nagy érdeklődés övezte.

Az eseményen hét erdélyi divattervező: a KreaKids, a Delicates, András Andrea, Szakács Ágnes, Szélyes Andrea, Márton Krisztina, Hajnal Zsuzsanna, illetve két magyarországi meghívott, a Design Terminált képviselő Jani Zsuzsanna és Vörös Gyöngyvér kollekciója volt látható.

VAR_9336 design het_divatbemutato_vargyasi11

A divatbemutató célja az volt, hogy betkintést nyújtson az erdélyi és magyarországi divatszakma világába. A Design Hét ezévi szellemiségéhez, a tradíció és innováció témájához igazodva olyan tervezőket hívtunk meg, akik egyrészt még a kézművesség hagyományát képviselve de a korszellemet is érvényre juttava fogalmazzák meg ruháikban egyedi elképzeléseiket, ugyanakkor  nemcsak a kifutók elvárásrendszerét, hanem a mindennapi használhatóságot is kitüntetetten kezelik.

A Design Hét záróakkordjának számító eseményen felszólalt Damokos Csaba, a Design Hét házigazdája, illetve Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A bemutató alatt a zenét a budapesti dj Infragandhi szolgáltatta.